Buitenlandse avonturen

Met de start van een nieuw wielerseizoen wordt ook de goesting aangewakkerd in onze club om de conditie aan te scherpen tijdens een meerdaags buitenlands verblijf.  Voor anderen is het eerder een test of bevestiging van de goeie conditie. Een week in zonniger oorden is de ideale aanloop naar een sterk seizoen. Of nog wat later wanneer de weersomstandigheden in de bergen gunstig zijn, is dit een uitdaging om de hoogste cols te beklimmen.

Enkele hoogtepunten van de voorbije jaren:

Mallorca
een georganiseerde 7-daagse fietsvakantie onder deskundige leiding van de gidsen Jef en Luc

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jauziers   Alpes-de-Haute-Provence
Verblijf in villa La Mexicaine.
Een van de prachtigste regio’s in de Alpen  loopt door het Nationale Parc van de Mercantour,, met een van de hoogste cols in Europa. Zelfs een fikse hagelbui kon  de sterksten er niet van weerhouden de col de la Bonette te overwinnen.

Jausiers2014 - kopie

Calpe Costa Blanca 2016
Een eerste kennismaking voor de meeste deelnemers om de kustlijn van de Middellandse Zee en het achterland met zijn prima fietswegen te verkennen. Vanaf dag 1 wisten we dat het rode licht negeren aan een kruispunt, cien euros y no diez euros kan kosten.

CalpeGroep2016

Moraira Costa Blanca 2017
Wegens groot succes werd voor het 2e jaar op rij een verblijf in dezelfde omgeving geboekt.
Calpe

Een uitschieter in 2015 was de 10-daagse MTB tocht in Oeganda.
We weten nu dat de fietsenmaker in Oeganda anders uitgerust is, dat Nike Special een aangename dorstlesser is en er gevaarlijke slangen in het water zitten.

De Dames doen niet onder en kiezen ook als hun mannelijke collega’s voor de cols van Mallorca

Voor het meer gezapige tempo, maar niet te onderschatten, kiezen andere Dames voor het heuvellandschap van “departement Pas-de Calais” naar Wimereux en dit in 5 verschillende dag etappes

 

3 jaar na het eerste MTB avontuur op Afrikaanse bodem, werd nu gekozen voor een traject door Rwanda. Een nieuw groot avontuur door de heuvels van Kigali naar het volcano gebied. Langsheen het Kivu meer werd de gekende Congo Nile trail gevolgd. Tenslotte op de terugweg naar Kigali doorheen het regenwoud (en dat is letterlijk) Nyungwe Forest National Park. Een perfecte organisatie tot stand gebracht  door E.T. en zijn lokale contacten.