Onze Klassiekers

MTB-veldtoertocht. (i.s.m. KWB-Weerde)

Vindt jaarlijks plaats de eerste zondag van december. De eerste editie dateert al van december 1996. Na 5 jaar oversteeg deze organisatie de mogelijkheden van onze toen nog bescheiden fietsclub. In 2001 nam de plaatselijke afdeling van KWB-Weerde de fakkel over. Sindsdien wordt deze veldtoertocht georganiseerd in een samenwerking van KWB en Verbruggelingen met vertrek telkens aan het voetbalchalet van VK-Weerde gelegen aan de Galgenberg.

In alle bescheidenheid durven we zeggen fier te zijn op deze organisatie, het grootste jaarlijkse sportevenement van onze gemeente, met meerdere edities van ruim 1.500 deelnemers.

Verschillende afstanden worden aangeboden, van 15 km voor de kids tot marathon van 60 km met o.a. lange doortocht door het domein van Sport Vlaanderen (Bloso) te Hofstade.

Zie ook: www.mtbweerde.be

Noteer alvast de volgende MTB tocht op 2 december 2018

Zomerfeestentocht

Sedert 2008 organiseren we met onze club in putteke zomer, steeds de zondag voor 21 juli, een afgepijlde wegrit. Deze rit maakt deel uit van de semi-klassiekers op de VWB-kalender. Vertrek en aankomst aan de feesttent in de Ketelveldweg waar de jaarlijkse zomerfeesten georganiseerd worden door KWB-Weerde met mosselen à volonté.

We zorgen voor meerdere afstanden: van 30 km voor de familietocht tot 90-100km voor de meer geoefende fietsers en dit over een matig heuvelachtig parcours richting Hageland, Pajottenland of Waals-Brabant.

Kleedkamers en douches, bewaakte fietsenstalling, ruime bevoorradingen op de langere afstanden en gratis consumptie voor allen en zelfs nog een extraatje voor de dames.

 

De 11e editie zal doorgaan op 15 juli 2018

Locatie: Feesttent terrein Chirojongens

Adres: Ketelveld Weerde