In mei 1989 kregen een aantal mannen uit de Emile Verbruggestraat te Weerde goesting om er eens met de fiets op uit te trekken: al wat jaren getrouwd, recent gebouwd, kleine kinderen … dus graag eens van huis weg.

Nagenoeg alle (mannelijke) bewoners fietsten mee (een 12-tal). Sommigen in den beginne zelfs met een gewone fiets. Al snel schafte iedereen zich een koersfiets aan en ging het al wat sneller. Als er dan al eens heel even 30 km/h op het tellertje kwam was er gejuich. Enkelen vonden het toch niet echt hun ding en haakten af. Vrij snel sloten we een specifieke verzekering af en schaften we ons met steun van een lokaal transportbedrijf een cluboutfit aan. De club was toen geboren en kreeg een voor de hand liggende naam: WTC Verbruggelingen.

C04

In 2002 kreeg de club een extra boost door samenwerking met de plaatselijke afdeling van KWB en door de aansluiting van enkele lokale populaire sporters die het voetballen of basketten voor bekeken hielden. Inmiddels fietsten er ook al enkele sportieve dames mee, maar vanaf 2012 werd de ban doorbroken en vonden vele dames de weg naar onze club en startten ook de eerste damesgroepen.

Na korte tijd sloten enkele vrienden en verder wonende dorpelingen aan en kreeg de club alsmaar meer gestalte: aanstelling van een bestuur, erkenning als Zemstse sportvereniging, aansluiting bij federatie VWB, start van een jaarlijkse MTB-veldtoertocht op de eerste zondag van december en later jaarlijkse zomerwegrit op zondag voor 21 juli (klassiekers).

Inmiddels is de club uitgegroeid tot een 120-tal actieve fietsende leden waar er plaats is voor alle sportievelingen, zowel jong als al wat ouder (enkele leden waren er al van in den beginne bij), zowel dames als heren, zowel mountainbikers als wegfietsers.

Samen uit, samen thuis is steeds de leuze geweest. Veel plezier en voldoening halen uit het fietsen en bijhorige activiteiten blijft ons doel.

Het oude logo…
… en het nieuwe logo!