Met de start van een nieuw wielerseizoen wordt ook de goesting aangewakkerd in onze club om de conditie aan te scherpen tijdens een meerdaags buitenlands verblijf.  Voor anderen is het eerder een test of bevestiging van de goeie conditie. Een week in zonniger oorden is de ideale aanloop naar een sterk seizoen. Of nog wat later wanneer de weersomstandigheden in de bergen gunstig zijn, is dit een uitdaging om de hoogste cols te beklimmen.

Enkele hoogtepunten van de voorbije jaren:

Eerste hoogtepunt van het verblijf in Xabia, aan de Costa Blanca te Spanje van 8 tot 15 mei 2019. De beklimming van de Col de Rates!

De koninginnenrit is volgens Wikipedia een etappe van een meerdaagse wedstrijd. En dat was het ook, de rit naar Planes met 167 km en 2620 hoogtemeters.

De dames doen niet onder en kiezen ook als hun mannelijke collega’s voor de cols van Mallorca.

Voor het meer gezapige tempo, maar niet te onderschatten, kiezen andere dames voor het heuvellandschap van “departement Pas-de Calais” naar Wimereux en dit in 5 verschillende dag etappes.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

3 jaar na het eerste MTB avontuur op Afrikaanse bodem, werd nu gekozen voor een traject door Rwanda. Een nieuw groot avontuur door de heuvels van Kigali naar het volcano gebied. Langsheen het Kivu meer werd de gekende Congo Nile trail gevolgd. Tenslotte op de terugweg naar Kigali doorheen het regenwoud (en dat is letterlijk) Nyungwe Forest National Park. Een perfecte organisatie tot stand gebracht  door E.T. en zijn lokale contacten.

Wegens groot succes werd voor het 2e jaar op rij een verblijf in dezelfde omgeving geboekt.

Een uitschieter in 2015 was de 10-daagse MTB tocht in Oeganda.
We weten nu dat de fietsenmaker in Oeganda anders uitgerust is, dat Nike Special een aangename dorstlesser is en er gevaarlijke slangen in het water zitten.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider