Ook dit jaar en dit al vanaf 2016 werd naar jaarlijkse gewoonte de week fietsen in Calpe (of omgeving) aangevat van 17 tot 24 april. 11 strijdlustige waren paraat op de luchthaven van Zaventem voor de vlucht naar Alicante die maandag de 17e april. De 2 dappere chauffeurs Erwin en Jimmy waren al vertrokken op zondagmorgen met fietsen en bagage. Geert had aan de lokale luchthaven gezorgd voor luxe transport naar het verblijf.

Eens ter plaatse stonden onze fietsen en bagage klaar aan onze riante villa

De dagelijkse ritten werden ons de avond voordien aangeboden door Helge. In het verleden was de moeilijkheidsgraad van de komende rit het signaal om al dan niet vroegtijdig de slaapkamer op te zoeken. Dit jaar niet anders, het leek wel elke dag een zware bergrit te worden.

Zoals elk jaar is er de obligate pose op de top van de beklimming

en de groepsfoto’s

Pech hoort er ook bij maar dit jaar heel beperkt. Ik vond maar 1 foto, kan ook dat de frustratie te groot was om dan nog te denken aan registratie

Om de innerlijke mens te versterken werd er afgewisseld met een restaurant bezoek en zelf bereide menu’s.

De middag “stops” zijn meestal beperkt tot een broodje (baguette) met kaas en dikwijls iberico ham. En dit alles voor geen geld

Een bezoek aan het strand en de dijk hoort er toch ook bij.

Zondag na de afsluitende rit konden we terecht in het service center Baguet om de laatste 30 kilometer van LBL te volgen.

Was het u ook opgevallen dat de hemel doorgaans blauw tot felblauw was gekleurd en de armen en benen rood gekleurd voor wie vergeten was te smeren. Toch nog deze foto om een uitzonderlijk fenomeen weer te geven

Tijdens een restaurantbezoek werd gezegd: dit is om van te dromen eens we terug thuis zijn